Actueel

Asfaltwapening op Maastricht Aachen Airport

Ongeveer een maand geleden heeft BituNed in opdracht van Dura Vermeer zelfklevende asfaltwapening GlasGrid GG200 geleverd op de start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport. In totaal 60 rollen met in totaal 6.300 vierkante meter is geleverd en geplaatst met speciaal ontwikkeld materieel en gekwalificeerde vakmensen.

De werkzaamheden door BituNed zijn onderdeel van de renovatie van de gehele start- en landingsbaan, met een totale lengte van 2750 meter en een breedte van 45 meter. In het voorjaar van 2023 is de baan in acht weken tijd gerenoveerd, zodat deze weer beschikbaar is voor een periode van twintig jaar.

Op twee plekken was er sprake van een scheur over de gehele lengte van de start- en landingsbaan. Na het frezen van een bak ter plaatse van de scheurvorming welke vervolgens uitgevuld is, zijn de rollen asfaltwapening aangebracht.

GlasGrid kenmerkt zich door een uitmuntende hechting aan de onder- en bovenliggende asfaltlagen (High Shear bonding).
Dit is één van de redenen dat GlasGrid wordt voorgeschreven door NACO, International Naviation Consultancy, dé ingenieur voor vliegveldverhardingen wereldwijd. Het specifieke type GlasGrid GG200 kent een unieke treksterkte van 115kN/m in de lengterichting en 215kN/m in de breedterichting.

Klik hier om meer te lezen over onze asfaltwapening.