Actueel

GlasGrid® Rapid Patch: een geschikt product voor voegovergangen

Begin augustus is door Strukton Wegen & Beton aan de Nieuwe Kadijk te Breda de tussen- en deklaag vervangen. Ter plaatse van de mootvoegen is ervoor gekozen om de kans op scheurvorming te voorkomen met de toepassing van een asfaltwapening. Een snelle en kwalitatief goede oplossing.

In dit specifieke geval is gekozen voor een GlasGrid® Rapid Patch, dit is een asfaltwapening met een gemodificeerde bitumenlaag (circa 1 kg/m2), welke rechtstreeks op de ondergrond is aangebracht nadat deze grondig is schoon- en drooggemaakt. Tijdens het aanbrengen is de wapening nog  te positioneren, maar wanneer de wapening is aangedrukt heeft deze een hele sterke verankering met de ondergrond. De rollen zijn gemakkelijk hanteerbaar door de lengte van 20 meter per rol, ook op locaties waar minimale ruimte is en geen ruimte om machinaal asfaltwapening aan te brengen.

De wapening heeft aan de bovenzijde een afstrooilaag van zand welke dient om verkleving aan de banden van het werkverkeer tegen te gaan. De Rapid Patch is geschikt om zowel op een profileerlaag, beton als op gefreesd oppervlak te worden aangebracht, waardoor deze wapening uitermate geschikt is om toe te passen op lassen en voegovergangen.

Meer weten over Rapid Patch? Neem contact op!

glasgrid rapid patch asfaltwapening bituned