Actueel

GridSeal in de gemeente Hollands Kroon

Begin juni is in de gemeente Hollands Kroon circa 8.000 m² GridSeal verwerkt. Het betrof een uitvoeringsoptimalisatie met Strukton.

GridSeal
Gridseal is een combinatie van GlasGrid GG, waarover een spanningsabsorberende SAMI Sealoflex SC wordt aangebracht. GlasGrid GG100 is een zelfklevende asfaltwapening welke hierdoor zeer gemakkelijk en snel kan worden aangebracht op een profileerlaag.
De SAMI zorgt voor een uitstekende visco-elastische hechting tussen de onder- en bovenliggende asfaltlaag. De afstrooilaag van steenslag 8/11 maakt de constructie vervolgens uitstekend berijdbaar voor bouwverkeer.

Dit speciaal ontwikkelde concept, de combinatie van asfaltwapening en Sealoflex SC,  vertraagt de doorgroei van scheurvorming met een factor 4!
Tevens wordt door deze gemodificeerde bitumen de asfaltwapening zeer sterk verankerd.

Veiligheid en CO2 reductie
De inzet van gekwalificeerde vakmensen, die alle benodigde disciplines beheersen, (het efficiënt aanbrengen van GlasGrid, Sealoflex SC inclusief de afstrooilaag) beperkt het aantal voertuigen en voertuigbewegingen in het werkvak, wat de veiligheid sterk bevordert en tot CO2 reductie leidt..